Oameni misto

"Nam sine doctrina,vita est quast mortis imago "

luni, 3 mai 2010

Pagina de experienta




"Totul a inceput de la o idee.. cu mult timp in urma,pe cand stateam ciubarit in coltul meu si analizam pe altii.Este cel mai usor sa introduci la microscop viata altuia."

22 februarie 2010:

Sunt student la stomatologie anul III.Nu am nici un prospect de cariera,dar vreau sa ma implic. M-am decis sa ma fac de ras.Imi place sa vorbesc in public,dar mi-ar placea mai degraba s-o faca cineva in locul meu.Cu engleza o duc bine,dar mai bine as duce-o fara."My name is,I live in,I love ice-cream".Zilele acestea ne-am hotarat,eu impreuna cu colega mea M sa prezentam un proiect pentru un Congres Studentesc.Din public ni s-a soptit,"atentie,urmeaza EDSA".
Cine e EDSA asta?
1 martie 2010
Am gasit profesor,ne-a gasit si el pe noi.Ne intelegem de minune atunci cand nu vine vorba de proiect.Cand vine totusi vorba,este foarte galant si cu un zambet prevestitor de bine,ne spune:"E aproape bine,DAR as modifica:a,b,c,d,e..."alfabetul e mare,noroc ca avem litere.
4 martie 2010
Tema noastra a fost aprobata.Dupa lupte metaligvistice avem titlul:"Raising awareness concering HIV-postive patients".Cea mai grea parte a unui proiect e titlul,nimeni nu corecteaza titlul,fapt pentru care ne-am trezit si noi ca niste englezo-romani veritabili cu un "RISING" tipic ciobanesc,aa pardon,englezesc,aa pardon romanesc.
7 martie 2010
(fastoasa Gala de deschidere,fiecare expune ce are :rochii,pantofi,legitimatii,orificii narinale in vant,dupa posibilitati.Se vorbeste romano-greco-englezo-francezo-spaniolo-rusa,avem di toate )
Purced fara emotie prin"Ceausescu's home".Fara comunismul de rigoare, Casa Poporului e mare si incapatoare desi cand vine vorba de a gasi IESIREA sau LIFTUL,toata lumea pare usor nedumerita.
Organizatorii ne intampina ceremonios,gasim liftul.Corespondenta lui Ponta in dreapta,mai sus proiectele lui Nastase,cateva scrisori de dragoste intre Base si Nastase,cu "love forever "-sediul PSD.Toata lumea face poze cu nemiluita.DE CE?
Pentru cei care nu stiu:"o data la 2 ani, Congresele EDSA aduna elita comunitatii dentare europene, acesta fiind evenimentul in cadrul caruia studentii la medicina dentara din intreaga Europa isi prezinta cercetarile efectuate in domeniu, sub forma de prezentari sau postere."www.google.ro/search/EDSA.
Pentru cei care vor sa stie mai mult: sampania,mancarea si ambianta sunt misto,parol!
8 martie 2010
Ieri am primit plasa de Congres,am uitat sa mentionez.Culoarea pune probleme..este ..verde-lamai-portocal-citrin???O babuta se opreste si se uita intrebator la mine" De unde ai mamaie sacosa asta?"
Azi incepe oficial prima zi de prezentari stiintifice.Ca parere de ansamblu,mi-a placut in mod express de Dr. Scepanovic Miodrag,asistent al clinicii de prostetica al Facultatii de Medicina Dentara din Belgrad a carui prezentare,desi net peste cunostintele mele referitoare la Implantologia cu ghidaj pe calculator,mi-a demonstrat ca la noi inca se cara apa cu galeata in stil rudimentar,doar invatam sarguinciosi tehnici protetice de slefuire a Jacketului,in proaspatul cabinet de protetica dotat cu fantome si clanta de fier care pica in bataie voluptoasa a vantului.
9 martie 2010
Avem de sustinut o prezentare,inainte,mars,cu grija spre Spitalul Militar,avem emotii,ne impiedicam,pica turturi din senin,ii ocolim,mai pica si zapada,o ocolim si p-aia.Prezentarea se termina,nu mai pica nimic.Juriul sta concentrat in fata noastra,impenetrabil,tot ce vad inaintea mea seamana cu HITLER,HITLER,HITLEEER! Asteptam executia silentioasa,nimeni nu ne-a avertizat ca emotiile pot sa ingreuneze semnificativ situatia.Seara,aplauze,sampanie.Macar o data la doi ani sa se simta europenismul din petreceri,ca de... ambientul sta atarnat in carje.Hotelul Hilton,pian,lux,lux,oameni .Nu am inteles nimic din Congresul acesta,la anul o sa ma implic mai mult.
Concluziile:
1.Verdele te face sa zambesti in conditii de criza si haos
2. ma mai gandesc

2 comentarii:

  1. In mod evident, ti-ai imbunatatit "scriitura"! :) E un articol veridic, realitatea fiind prezentata intr-un stil carcotas de-luxe, bravo Clau, ai aplauzele mele, am citit tot intr-un singur inspir:P si eu ma mai gandesc...la participari la conferinte, dar de obicei ma razgandesc repede, in slava lenei!

    RăspundețiȘtergere