Oameni misto

"Nam sine doctrina,vita est quast mortis imago "

luni, 22 martie 2010

Jogging de performanta

Buna, te plac, lasa-ma sa intru in viata ta, fa-mi si mie loc, macar pe presul de la intrare, pentru ca am sa te iubesc si am sa fiu acolo langa tine cand esti trist, am sa te fac sa razi si am sa-ti pun ceaiul la fiert.
Cu lamaie?Nu, te rog, nu-mi place lamaia.
Gata?Ai deschis usa?
Ai deschis-o...
Indata ce ma pregatesc hotarata sa intru,ma sageteaza profund o clipa de amintiri tipul "flashback", fara blitz.Ma opresc, imi iau popcornul si ma uit in urma.
180 de grade mai tarziu alerg cat de tare ma tin picioarele.La ce ne trebuie noua oamenilor iubire cand involuntar totul se termina ca o cafea amara? E adevarat ca iubirile ratate si emotiile frante aduc in genere suferiinta,care cativa ani mai tarziu se transforma in rumegus.Partea buna e ca disectia in carne vie se anesteziaza dupa durere, d-aia nici unul dintre noi nu poate uita vreodata senzatia.Partea si mai buna e ca dupa si mai mult timp,totul se transforma in rumegus, in gunoi si atunci chiar nu mai conteaza.
Dupa ani, tu, eu, noi o sa fim altfel.Voi sta in fata ta cu sentimente dezastruoase stinse, devenite cenusa,tu vei zambi ca si cum dracu stie cine a aruncat paie pe focul ala mare, ca si cum totul se naste si arde de la sine,iar eu nu te-am cunoscut niciodata sub chipul tau adevarat de fiara egoista.
...Ne cunoastem, prea bine, dar n-avem energia necesara sa mai fim la fel.
Bomba atomica a relatiei noastre, bataile acelea puternice si trepidante, gandul de a ramane pentru totdeauna unul langa celalalt, pana si glumele rautacioase, toate stau ascunse sub perdeaua egoismului care ne-a secat de viata.
Ceea ce e mai trist e ca ne-am autodistrus cele mai frumoase momente din doriinta capoasa de a fii impreuna, cand puteam sa fim la fel de bine, separati.
Ce importanta are "impreuna", daca tot ceea ce ne-a lasat natura e "separat"? Suntem nascuti sa fim separati de tot ceea ce ne face fragili, ca sa supravietuim.Partea naspa e ca societatea a adaugat la asta egosimul si oftica care ne aduce in situatia de fata.Doi straini la masa care nu-si accepta punctele de vedere decat de dragul artei.Asta e, impreuna la bine si la crima, cearta, scandal si nervi.Ma bucur ca am cafeaua asta in fata si nu-mi doresc sa ti-o mai torn in cap , prostii de langa noi se tin de mana, probabil au vazut si ei in filme ca asa se face, ce porcarie...
"Am sa-mi aduc aminte de momentele in care am plans si am tranitit usa masinii".?
Am sa-mi aduc aminte ca am tranit usa masinii, e distractiv sa te vad cum injuri la modul silentios, in rest? Lacrimile le usuca vantul afara sau le ascunde ploaia, dupa preferiinta.Important e ca atunci cand urasti pe cineva sa nu stai in casa, altfel paguba in bugetul de hartie pe luna curenta e mult prea mare.N-as vrea sa dau nimic in plus pentru amortizarea sentimentelor priciunuite, pentru ca nici tu nici eu nu o sa invatam nimic din asta.
Totul, dupa ce se sfarseste, va ramane pastrat in praful care ne inneaca in zilele pline de vant la metrou.Ce e praful daca nu rahat uscat, piele descuamata si lacrimi uscate? Toate din aceeasi categorie, fara grija.
Doare, doare, doare, doare?
Oho,ca o picatura de lamaie pusa pe rana mea de la genunchi.
Ma plimbam cu bicla si n-am vazut o groapa, ca deobicei.Am aterizat frumos in ea cu capul si picioarele indarat si desi n-am murit acum stau in pat cu piciorul atarnat de perete si ma gandesc.Cat de irelevanta e dragoste atunci cand se termina.De ce se termina? De ce la mine? Adica la mine intotdeauna se termina tot:apa calda, coca-cola, ciocolata, muraturile, filmele cele mai bune, somnul si dragostea.N-as putea beneficia si eu de un comunism moderat care sa imparta in mod egal bunrile sufletului? Hai, te rog un comunism spiritual!
Pana se va intampla revolutia spirituala eu am sa fug.Mai intai sa-mi scot gipsul, desi nu vad un impediment substantial.Da-l dracului, fug si cu el, fug si cu doua gipsuri, trei, patru, o suta, si o grasa peste, numai sa nu mai doara si sa fie apa calda.
De ce sa fugi?Infrunta conseciintele.
Vrajeala!Cel mai destept e ala care nu sta cu obuzul legat de picior din spirit de solidaritate.De ce solidar in lumea asta solitara de olgofreni? Imi doream sa spun demult asta, THE TRUTH AND NOTHING BUT THE TRUTH.
BICOZ? Bicoz pana si oamenii carora le-ai facut prajituri vor sa-ti taie apa calda si sa le vina lor mai multa, mai multa pentru o baie, numai ca tu sa nu faci dus.
Asadar?
N-am sa mai fiu trista cand esti si tu trist si n-am sa-ti mai fac curatenie in casa si n-am sa mai plec capul in jos cand tipi la mine si n-am sa mai mananc si cornul tau cu ciocolata si ma prefac ca ploua si n-am sa fug de tine prin casa si n-am sa-ti mai fur ciorapii si n-am sa mi mai car o periuta de rezerva in geanta si n-am sa ma iau la intrecere cu tine si n-am sa-ti mai pun piedica si n-am sa ma uit noaptea la tine cand dormi si n-am sa te mai strang de mana si n-am sa plang cand ai sa ma faci proasta si n-am sa mai ma chinui sa fac mancare si n-am sa ma mai bat cu tine pe coltul de paine si n-am sa-mi mai doresc sa ma iei in brate si n-am sa mai fiu trista cand n-o faci si n-am sa mai fiu geloasa ca te uiti la alte fete si n-am sa mai innebunesc ca te uita si ele la tine si n-are sa ma mai doara inima cand ai sa vrei sa ramanem prieteni si sa ma lasi singura in magazin si n-am sa mai vreau sa te ajut sa faci curat in casa si n-am sa mai vreau sa ti fac surpriza de ziua ta si n-am sa iti mai plac toti prietenii si nici n-am sa ma bucur ca ma plac si ei si n-am sa ma mai bucur ca duminica iesim la plimbare si n-am sa mai imi doresc sa ma arunc pe iarba cu hainele se scoala si n-am sa stau sa te ascult cand spui prostii si n-am sa ti mai fac ordine in haine si n-am sa ma bucur cand te enervez si tipi la mine si n-am sa mai rad cand vad ca-ti creste tensiunea si spui "nu e amuzant", si n-am sa te mai ajut sa te muti si n-am sa mai merg cu tine la filme si n-am sa mai ma ingras ca am mancat un gyros si n-am sa ma mai ingras punct.
Toata lumea greseste, unii nu vad gropile, cei mai multi se straduiesc sa mearga drept, pentru ca asa au invatat ca e bine, d-aia de multe ori nu IAU GROPILE, pentru ca nu merg stramb.Concluzia?
Daca nu vreti sa ajungeti niste prosti cu care se joaca societatea de-a baba oarba, sa sprjiniti gipsul de perete asteptand sa vina apa calda, atunci mergeti stramb, bai DAR FOARTE FOARTE STRAMB.

Un comentariu:

  1. Salut colega! Sa-ti explic, (din nou), virgula se pune imediat dupa cuvant, pe urma apesi blank. :) In rest, ai un text creativ, like always, foarte dezordonat si cu foarte multa verva verbala, savuros, spumant. Promotorul ideilor mi-e necunoscut dar trebuie sa fie un sentiment foarte puternic... Ce dezastru din viata ta personala te-a inversunat asa draga mea, ei? Neaparat trebuie sa PUI ASPIRATORUL si in suflet, sa maturi depresia si sa alergi dupa zambete si feti-frumosi, nu impotriva caloriilor. :) Te pup, take care of you!
    Ana

    RăspundețiȘtergere