Oameni misto

"Nam sine doctrina,vita est quast mortis imago "

duminică, 14 februarie 2010

Azi e Valentine?

Fiecare zi incepe responsabil,eficient si ergonomic.Nu aud ceasul,dar spre succesul meu il aude colega mea,care se ridica,il inchide si se culca la loc.Eu ma trezesc cu 2 ore mai tarziu arunc o privire intrebatoare ecranului.Care e intrebarea privirii mele,numai eu stiu,in acea transa spiritualo-religioasa de somn.Tot ceea ce stiu,este ceea ce mi se povesteste.Se povesteste:
Te trezesti posedata din somn si te uiti la mine lung,te intreb ce faci?Nu mi raspunzi.Stai 10 minute in fund si deja imi vine sa ti dau una,dar te las.Bajbai haotic prin pat,naiba stie dupa ce.Cateva minute mai tarziu iesi de sub plapuma tu cu telefonul tau ala mirific care mi-a spart timpanele la 6 dimineata.Cand ai de gand sa-ti schimbi soneria?L-ai butonat vreo 10 minute dupa care te-am strigat.
Claudia ce faci? Te-ai intors la mine si am zambit si ai spus"Buna dimineata Cristina" dupa care te-ai trantit la loc in pat cu tot cu perna si patura.Mi-am zis ,aceasta fata nu e intreaga la minte.M-auzi fetita tampita?Mergem la psiholog daca vrei,schimba soneria te rog!!!
"

Aceasta operatiune se numeste "Lucrul la patru maini si o ureche blegita".Niciodata n-a fost altfel si asta pentru ca nu s-a putut.Au curs de-a lungul istoriei cani cu apa rece peste perna mea cufundata docil de caldura si somn,au curs si tipete,si muzica si geamuri deschise la maxim in toiul bobotezei de afara.Astfel s-a ajuns la renuntare si toata lumea a fost fericita,mai putin colega mea,care inca se trezeste inuman de dimineata sa opreasca "Cocosul urlator".
Nu m-am lasat doborata,am incercat sa ma apropii de natura si de gradina buncii mele,am incercat sirene,ambulanta,politie.Am ajuns la cocos polifonic dat la maxim.
Azi este o dimineata absolut normala de 14:00."lucrul la patru maini" functioneaza de minune,urechea blegita sta protejata in caldura paturii mele cu patratele din tercot.Creierul lucreaza,omul viseaza.Intr-un final omul viseaza ca se lumineaza de zi,se scoala si constata ca visul lui trebuia sa se intample cateva ore bune mai devreme.E duminica,toti mai avem lag din cand in cand.
Omul se trezeste pe picioarele din spate ,deschide calculatorul si este invadat de splandoarea tehnologica a mailurilor.In toate scrie acelasi lucru parafrazat si dat cu parfumuri diferite de exprimare.Azi este Valentine's day.
Omul se culca la loc!

2 comentarii:

  1. Doamneeee cat de bine cunosc sentimentul asta:))
    sa nu mai spun de cei din jurul meu:))...acum sunt ok,aud alarma si ma trezesc in timp util:))Pupici nebunatico mica:*

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamneee se vede ca iti (va) lipsesc!...:) eu iubesc cocosul, atunci cand il aud! Dar nu-l aud... Well Done Clau! Pot sa intreb...abuzul mailurilor...mai merge laptopul meu?:D Vin maine.

    RăspundețiȘtergere